Înapoi
Ofertă expirată

Curs Bucătar + Cofetar! Cumpără voucherul Ciupi și mai achiți doar 5000 lei în loc de 8000 lei pentru un curs bucătar/cofetar + diplomă avizată de la Centrul de Studii BACO

0 Cumpărate
Vizualizări: 7488
Astăzi: 8
0

Ofertă expirată

Curs Bucătar + Cofetar la doar 5000 lei

Descrierea ofertei:

Din respect și recunoștință  pentru toți clienții noștri asigurăm o ambianță plăcută și confortabilă de desfășurarea cursurilor, oferind posibilitatea tuturor elevilor de a beneficia de pauze pe durata lecțiilor, ceai și cafea. Invităm toți doritorii pentru a profita din plin de ofertele noastre.

 • Dulciurile sunt slăbiciunea și marea pasiune a tuturor.
 • Ar fi minunat sa putem nu doar savura gustul lor, dar și învață a pregăti cele mai neobișnuite, savuroase și frumoase deserturi.

❗️Cursul de Cofetar deschide toate secretele artei de patiserie și este potrivit atat pentru cei care doresc să-și bucure familia cu gustosenii, cât și pentru cei care tind sa asimileze o profesie apreciata pe merite.

Notă: Puteți alege cursul de bucătar + cofetar cu frecvență redusă la partea teoretică la doar 2500 lei 


Promoția include:

 • Curs Bucătar + Cofetar + diplomă avizată 
 • Ajutăm absolvenții la angajarea în câmpul muncii
 • Practica direct în restaurante și secții de producere! 
 • La finele acestor cursuri primiși diploma avizată de Ministerul Educației.
 • Durata: 3 sau 5 luni
 • Forma de studii: La zi / frecvență redusă

Termeni voucher: 

 • Poți comanda câte vouchere dorești

 • Voucherul este valabil doar cu programare telefonică obligatorie la numărul indicat pe voucher, după achiziționarea voucherului
 • Toate pozele au caracter de prezentare
 • Pentru a beneficia de reducere arată obligatoriu voucherul direct de pe telefon atunci când mergi să folosești serviciul
 • Dacă ai întrebări la ofertă te rugam să le adresezi la numărul indicat în voucher
 • Informațiile sunt prezentate sub rezerva erorilor de redactare și tipar
 • În caz că nu prezinți voucherul, achiți suma integrală fără reducere
 • Voucherul poate fi folosit doar o singură dată
 • Partenerul/vendorul este direct răspunzător pentru produsul afișat în această pagină
 • Ciupi nu vinde produsele / serviciile / pachetele prezente în ofertele de pe site, ci pune la dispoziție platforma ciupi.md partenerului pentru vânzarea produselor / serviciilor / pachetelor respective direct către utilizatorul sau clientul final
 • Ciupi.md nu își asumă răspunderea pentru eventuale încălcări sau nerespectări ale cerințelor specificate în ofertă

 

Voucherul este valabil timp de 2 saptămîni din data procurării


Avantaje:

 • Obtii calificare de specialist 
 • Poti profesa sau poti folosi pentru tine cunostintele acumulate  

Despre companie:

"Suntem un centru de instruire și formare profesională atât pentru elevi, studenți, cât și pentru adulți. Oferim cursuri și traininguri în domeniul alimentației publice, frumusețe, business și management. Oferim cel mai bun preț de pe piață!"

Centrul de Studii BACO" , fiind unul dintre prestigioasele centre de instruire din RM, cu o experiență  de 22 ani în domeniu, vă oferă cursuri de pregătire profesională.


Ce trebuie să știi dacă vrei să devii Cofetar

Cofetăria este o ramură a gastronomiei care este specializată în elaborarea deserturilor precum prăjiturile, produse de patiserie și alte creații dulci. Lucrând sub supravegherea și coordonarea unui bucătar șef sau a unui șef executiv, cofetarii sunt profesioniști pregătiți pentru a proiecta, pregăti, decora și servi preparate dulci, dar au și cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face ciocolată, prăjituri, produse de patiserie, biscuiți, deserturi sărate inclusiv și înghețată.

Pentru a avea o carieră de succes în acest domeniu, vei avea nevoie de mai multe abilități de bază și cunoștințe necesare pentru a-ți îndeplini rolul în mod eficient. Această meserie necesită un grad înalt de abilități tehnice, experiență și o educație bună. Fiind o profesie creativă, pe lângă abilitățile tehnice puternice, o cerință cheie pentru cofetari este capacitatea de a-și decora creațiile într-un mod cât mai atrăgător.

Libertatea de a-ți exprima creativitatea în timp ce câștigi un venit, face această profesie o alegere bună pentru cariera ta.

De fapt, mulți cofetari nu lucrează doar pentru a câștiga un venit, ci și pentru că le place foarte mult ceea ce fac și au o adevărată pasiune pentru produse de patiserie delicioase și un talent pentru a produce decorațiuni. Aceasta este o profesie extrem de stimulativă și creativă, care are potențialul de a fi extrem de plină de satisfacții.

Există perspective mari de angajare pentru cofetari atât în ​​țară, cât și în străinătate, mai ales pentru indivizi talentați și creativi, cu o pasiune pentru învățarea continuă și cu dorința de a ajunge la vârful domeniului lor. Cofetarii cu experiență sunt foarte căutați pentru a lucra în restaurante de lux, hoteluri, brutării sau chiar companii de catering, iar cei cu experiență vastă în industrie - pot decide să-și deschidă propria afacere.

Avantaje și dezavantajele profesiei de cofetar

Pro:

 • Profesia este solicitată, deoarece popularitatea cofetăriei în lumea modernă nu tinde să scadă.
 • Noi linii de afaceri interesante devin tot mai populare (de exemplu, producția de dulciuri cu înlocuitori naturali de zahăr vegetal)
 • Oportunitatea de a-ți realiza potențialul creativ.
 • Cunoștințele și abilitățile profesionale pot fi aplicate în viața de zi cu zi.

Contra:

 • Condiții de lucru destul de dificile: temperatură ridicată, umiditate ridicată.
 • Cerințe ridicate de sănătate (cofetarul nu trebuie să aibă boli cronice respiratorii, cardiovasculare, nervoase, digestive, infecțioase sau venerice).
 • Riscul de a dezvolta boli profesionale (cel mai adesea este o problemă cu sistemul hormonal sau excesul de greutate).

Ce calități personale sunt importante pentru a deveni un bucătar?

Pe lângă pasiunea pentru gătit, un simț bun al gustului, un simț al mirosului, creativitatea, o memorie bună și chiar abilitățile analitice sunt toate utile. De asemenea, un viitor cofetar are nevoie de o formă fizică bună, capacitate de concentrare și rezistență la stres.

Cofetarii pot avea și o serie de responsabilități organizatorice, inclusiv selectarea și comandarea materiilor prime, selectarea furnizorilor, gestionarea și monitorizarea stocurilor de alimente, coordonarea operațiunilor din bucătăria de patiserie și planificarea și optimizarea producției pe baza vânzărilor preconizate. Aceștia sunt, de asemenea, responsabili pentru asigurarea faptului că munca se desfășoară în conformitate cu toate cerințele aplicabile de siguranță și igienă, coordonând personalul de sprijin.

Iată câteva cerințe și responsabilități de bază a unui cofetar:

 • Experiență dovedită ca cofetar, patiser, brutar sau rol relevant.
 •  Atenție la detalii și creativitate.
 • Abilități de organizare și conducere.
 • Dorința de a reînnoi cunoștințele profesionale.
 • Cunoașterea aprofundată a tehnicilor de preparare și coacere a alimentelor.
 • Crearea de articole de meniu coapte, inclusiv pâine și produse de patiserie.
 • Abilitatea de a produce produse de patiserie și cofetărie atât în ​​stil clasic, cât și în stil contemporan
 • Revizuirea și reaprovizionarea inventarului de ingrediente.
 • Dezvoltarea și actualizarea unui meniu de afaceri alături de sous-șef și bucătar executiv.
 • Curățarea și întreținerea unui spațiu de lucru sanitar.
 • Forța fizică și rezistență.

Natură socială foarte adaptabilă

Chiar dacă decizi să deschizi propria afacere în viitor, vei lucra alături de alți bucătari și vei interacționa cu diferite tipuri de clienți. Cofetarii pot lucra într-un cadru în care nu numai că pregătesc delicii, ci și le prezintă și le servesc publicului. Un grad ridicat de adaptabilitate socială poate face minuni în lansarea carierei la noi culmi în afara bucătăriei.

Abilități administrative

Deși mulți oameni cred că un cofetar se prezintă dimineața la serviciu, coace bunătăți toată ziua și apoi se întoarce acasă, acesta nu este cazul. În timpul în care bucătarul este de serviciu, el sau ea trebuie să facă observații atente cu privire la furnizarea anumitor ingrediente, în special atunci când își conduce propria afacere. Ei trebuie să înțeleagă cum să comande suficiente ingrediente pentru a satisface cererea magazinului fără a depăși bugetul. Atunci când lucrează cu publicul, aceștia vor avea nevoie de sisteme organizate pentru gestionarea comenzilor, facturilor și tranzacțiilor financiare. În cele din urmă, dacă bucătarul lucrează într-un cadru comercial, el sau ea va trebui să înțeleagă reglementările stabilite de departamentul de sănătate și să le respecte.

Serviciu clienți

Indiferent dacă un cofetar lucrează într-o brutărie, restaurant sau acasă, serviciul pentru clienți este o abilitate necesară. Serviciul excelent cu clienții este un factor în afaceri repetate și carieră de success.

Abilități culinare

Abilitățile culinare pe care trebuie să le posede un cofetar depășesc cu mult capacitatea simplă de a crea rețete care excită papilele gustative. Aceștia au nevoie de o înțelegere științifică a modului în care diferitele ingrediente - zaharuri, amidon, drojdie și lianți - lucrează împreună pentru a forma diferite tipuri de produse de patiserie. De asemenea, ei trebuie să fie capabili să adere la standardele stabilite de public, inclusiv modul de înlocuire a zaharurilor cu îndulcitori artificiali, precum și crearea de produse fără gluten. În cele din urmă, cofetarii trebuie să fie capabili să folosească toate aceste cunoștințe pentru a crea alimente care nu sunt doar delicioase, dar și plăcute ochiului.

Rezistența

Un cofetar trebuie să aibă mult mai mult decât o simplă abilitate culinară pentru a reuși – are nevoie și de putere fizică și toleranță. Aceștia trebuie să stea pe picioare câteva ore pe zi și sunt adesea responsabili pentru reaprovizionarea brutăriei, iar acest lucru înseamnă ridicarea pungilor grele, cum ar fi sacii de 50 de kilograme de făină și zahăr. Lucrezi cu mâinile ore întregi, frământând și amestecând. Acest travaliu poate deveni destul de obositor. Rezistența mentală este, de asemenea, o cerință pentru amestecarea și coacerea constantă și pentru alte sarcini repetitive.

Atenție la detalii

Cofetarii trebuie să acorde o atenție deosebită detaliilor. Adesea, derularea complicată a torturilor de nuntă și a platourilor elaborate pentru desert necesită precizie. Trebuie să fii atent la ingredientele tale și la cantitățile folosite. Fără atenție la detalii, pot apărea chiar și cele mai simple erori, cum ar fi confundarea sarii cu zahărul. În calitate de bucătar de patiserie, trebuie să poți observa și corecta orice defecte înainte ca produsul să ajungă la client.

Răbdare

Pregătirea unui tort de nuntă pe mai multe niveluri necesită multă răbdare. A deveni excesiv de furios sau frustrat vă poate determina să grăbiți procesul și să compromiteți integritatea alimentelor. Este important ca un cofetar să rămână calm și încrezător în orice situație.

Creativitate

Industria alimentară este în continuă evoluție, iar patiserii creează mereu noi combinații de arome. De aceea, un patiser trebuie să aibă un simț înnăscut al creativității pentru a descoperi mâncăruri noi care îl vor ajuta pe bucătar să câștige recunoaștere și respect în industria culinară.

Multitasking și gestionarea timpului sub presiune

A fi capabil să gândești rapid și să faci mai multe sarcini simultan este o calitate importantă pentru un cofetar - bucătar. Lumea artelor de patiserie poate fi destul de rapidă, iar unii bucătari de patiserie pot fi tentați să taie colțuri pentru a economisi timp. Astfel de acțiuni vor duce adesea la rezultate slabe. Acesta este motivul pentru care gestionarea timpului și planificarea atentă a următoarelor două sau trei mișcări în avans sunt importante pentru cofetari. Desigur, această abilitate necesită timp pentru a se dezvolta până la un punct în care devine la fel de naturală ca respirația. Practica frecventă și experiența suplimentară într-o bucătărie profesională te vor ajuta, de asemenea, să dezvoltați acest lucru.

 


DESPRE COMPANIE

Centrul de Studii BACO Locație: str. Titulescu 32 Număr de telefon: 076714000

Ai o întrebare? Cere ajutor

Intră în cont pentru a lăsa o recenzie.

RECENZIILE ALTOR PERSOANE

Nu sunt recenzii