Din respect și recunoștință pentru toți clienții noștri asigurăm o ambianță plăcută și confortabilă de desfășurarea cursurilor, oferind posibilitatea tuturor elevilor de a beneficia de pauze pe durata lecțiilor, ceai și cafea. Invităm toți doritorii pentru a profita din plin de ofertele noastre.
Voucherul este valabil timp de 2 saptămîni din data procurării
"Suntem un centru de instruire și formare profesională atât pentru elevi, studenți, cât și pentru adulți. Oferim cursuri și traininguri în domeniul alimentației publice, frumusețe, business și management. Oferim cel mai bun preț de pe piață!"
Centrul de Studii BACO" , fiind unul dintre prestigioasele centre de instruire din RM, cu o experiență de 22 ani în domeniu, vă oferă cursuri de pregătire profesională.
Astăzi, există o mulțime de metode pentru a îndepărta părul nedorit de pe corp. De la dispozitive pentru epilare acasă până la metodele diverse la salon, este imposibil să ții pasul cu dispozitivele noi ce apar la fiecare două zile.
Cu toate acestea, epilarea cu ceară și zahăr sunt cele mai populare tehnici de îndepărtare a părului care există încă de la începutul timpurilor și datează până în Egiptul Antic și Imperiul Roman. Cleopatra, care se considera o zeiță, a început tendința prin îndepărtarea întregului păr de pe corp cu ceară de zahăr și ceară de albine, precum și cu pietre ponce.
Deși s-ar putea să simțiți că aveți un număr infinit de opțiuni, când trebuie să alegeți o metodă de epilare, este important să știți diferența dintre epilarea cu ceară și cea cu zahăr și care este mai potrivită pentru dvs. Epilarea cu ceară și epilarea cu zahăr au puține diferențe dar acestea sunt semnificative.
Epilarea cu ceară este o formă mai contemporană de îndepărtare a părului care smulge părul de la rădăcină folosind ceară, ingredientele careia sunt rășini și substanțe chimice toxice care sunt adesea iritante pentru piele. Epilarea cu ceară îndepărtează celulele vii ale pielii alături de celulele moarte ale pielii și părul nedorit, provocând dureri și iritații inutile. Motivul pentru care epilarea cu ceară a devenit atât de populară este că necesită mult mai puțin efort.
Există o mare varietate de ceară folosită la saloane pentru îndepărtarea părului: ceara tare și cea moale. Ceara moale este realizată cu uleiuri, aditivi și colofoniu. Ceara tare care se aplică pe piele după ce se răcește și este făcută din rășină, uleiuri și ceară de albine. Uneori sunt adaugate și alte ingrediente, cum ar fi extracte din plante sau uleiuri esențiale. Uleiul de azulenă, care este un extract de mușețel, este uneori folosit în ceară pentru proprietățile sale naturale antiinflamatorii. Pentru cei cu pielea sensibilă, anumite ingrediente pot provoca reacții precum roșeață sau erupții cutanate.
Ceara fierbinte trebuie încălzită la o temperatură ridicată pentru a se lichefia, ceea ce poate provoca arsuri și cicatrici. Ceara este aplicată pe zone mari ale pielii, o bandă este plasată pe ceară și presată de mai multe ori în direcția creșterii părului. Respectiv, tehnica epilării cu ceară este mai rapidă și eficientă, adică suprafețe mari pot fi epilate deodată.
Se știe că ceara îndepărtează mai mult decât părul, deoarece poate adera direct la celulele vii ale pielii, ceea ce face epilarea cu ceară mai dureroasă și mai iritantă. Ceara nu poate fi aplicată pe o zonă de cel mult de două ori.
Ceara sintetică nu este biodegradabilă și, prin urmare, este mai dăunătoare mediului.
Epilarea cu zahăr, sau suggaring, este o modalitate organică de îndepărtare a părului folosind o pastă de zahăr amestecată cu suc de lămâie. Compoziția este 100% naturală și hipoalergenic, conținând apă și zahăr, fără substanțe chimice, parfumuri sau coloranți. Glicerina este un alt ingredient derivat din plante care funcționează pentru a atrage apă în piele și pentru a o hidrata în continuare.
Datorită listei sale scurte de ingrediente naturale, zahărul este excelent pentru persoanele cu piele sensibilă, alergii ale pielii sau afecțiuni precum eczema și psoriazisul.
Tehnica epilării cu zahăr diferă puțin de cu ceară și tinde să doară mai puțin, deoarece trage mai puțin pielea, îndepărtând în același timp efectiv părul nedorit. Pasta de zahăr este smulsă în direcția creșterii părului, în timp ce ceara în direcția opusă. Acest lucru înseamnă că veți avea mult mai puține iritații și roșeață.
De asemenea, pasta de zahăr se încălzește din căldura corpului, permițând o îndepărtare mai completă a părului și evitând riscul de a arde pielea. Zăhărul are o moleculă mai mică decât ceara și, odată cu căldura pielii clientului, zahărul se topește mai adânc în piele, prinzând mai mult păr sub linia pielii. Spre deosebire de epilarea cu ceară, epilarea cu zahăr poate îndepărta și părul mai scurt.
Pasta de zahăr poate fi curățată ușor cu apă și nu rămâne nici un strat lipicios. Pe când pentru ceară, care conține rășini, sunt necesari solvenți chimici pentru a-i îndepărta reziduurile.
Zahărul nu poate adera la celulele vii ale pielii. Acest lucru înseamnă mai puțin disconfort pentru tine și mai puține traume ale pielii. Epilarea cu zahăr îndepărtează celulele moarte ale pielii – astfel încât, pe măsură ce părul este îndepărtat, pielea devine mai exfoliată.
Pasta de zahăr produce impact minim asupra mediului datorită ingredientelor sale biodegradabile care se descompun ușor odată ce cineva le aruncă.
Acest lucru depinde cu siguranță de tipul dvs. de păr și piele. Fiecare tehnică depinde de zona corpului, grosimea și lungimea părului. Dacă părul de pe corp este mai aspru, epilarea cu ceară este cea mai bună opțiune, iar pentru părul fin, este sugerată epilarea cu zahăr.
Clienții tind să comenteze că rezultatele mai netede durează mai mult după epiare cu zahăr decât cea cu ceară. Dacă aveți o piele sensibilă, de asemenea, epilarea cu zahăr este o opțiune mai bună, iar dacă doriți ca procesul să decurgă mai rapid, atunci puteți alege ceara pentru picioare și zone mai puțin sensibile.