Exista mai multe metode de epilare, cum ar fi epilarea cu ceară, cu cremă depilatoare, IPL, prin radere, și altele. Totuși, pentru rezultate rapide, pe termen lung, epilarea cu laser este cea mai eficientă soluție.
Epilarea cu laser elimină părul de pe orice suprafață, inclusiv zonele întinse (spate, piept, zona lombară). Rezultatele încep să se observe după primele sesiuni, iar riscul de infecții sau iritații este redus.
Voucher valabil timp de două săptămâni din data procurării.
Scapă definitiv de părul nedorit și bucură-te de o piele mereu fină și catifelată!
Epilarea cu LASER este cea mai dorită și avantajoasă metodă de epilare, datorită rezultatelor imediate și ale beneficiilor pe termen lung. Cel mai important avantaj pe care îl aduce spre deosebire de alte forme de epilare este eliminarea completă a foliculilor de păr din piele.
Formele clasice de epilare aduc foarte multe dezavantaje pentru frumusețea și sănătatea pielii tale. Epilarea cu lama duce la îngroșarea în timp a firului de păr, iar epilarea cu ceară doar smulge firul de păr din piele, foliculul rămânând în continuare în piele, producând apoi un nou fir de păr. Toate acestea ducând la cea mai frecventă problemă cu care se confruntă cele mai multe persoane înainte de a alege epilarea definitivă: foliculita.
Părul nedorit poate afecta felul în care ne simțim, interacțiunile noastre sociale, ceea ce purtăm și ceea ce facem. Există diferite moduri de a scăpa de părul nedorit de pe corp, dar cea mai bună metodă cu efect de durată este epilarea cu laser.
Tehnologia de îndepărtare a părului cu laser diode este cea mai recentă tehnologie inovatoare în sistemele de îndepărtare a părului cu laser. Aceasta utilizează un fascicul de lumină cu o focalizare îngustă pentru a viza zone specifice ale pielii, oferind o atingere blândă, îndepărtând părul protejând în același timp pielea. Cu acest sistem laser clienții pot selecta anumite părți ale corpului pe care doresc să le trateze. Zonele includ fața, gâtul, umerii, axilele, spatele, picioarele și multe altele.
Epilarea cu laser diode este o îndepărtare nedureroasă, rapidă, sigură și eficientă a părului nedorit.
Tratamentele cu laser pentru îndepărtarea părului nedorit emită unde luminoase de căldură. Aceste unde de lumină sunt atrase doar de melanina din foliculi și îi distrug. Melanina este pigmentul care conferă părului culoarea sa. Prezența melaninei permite laserului să fie vizat cu precizie, încălzind și dăunând foliculului de păr. Foliculii sunt responsabili pentru creșterea firelor noi de păr, deci nu pot crește fire noi de păr atunci când aceștia sunt distruși.
Procedura presupune un disconfort minim. Există și un mod nedureros disponibil. Procesul de îndepărtare a părului poate fi făcut mai puțin dureros datorită unui mod special „neted” de îndepărtare a părului, în care suprafața este procesată cu un număr mare de impulsuri cu energie scăzută.
Epilarea cu laser cu diode este un tratament eficient și este posibil să vă bucurați de rezultate semipermanente. Reducerea permanentă a densității părului înseamnă că unele fire de păr vor recrește după un singur curs de terapie și pacienții vor avea nevoie de tratament cu laser în curs de desfășurare. Întrucât nu tot părul se află într-o fază de creștere în același timp, poate fi necesar să se revizuiască anumite zone de tratament pentru a îndepărta definitiv părul.
Indiferent dacă părul este îndepărtat definitiv sau doar redus în densitate este influențat de:
În timpul tratamentului, foliculii de păr sunt deteriorați și nu mai pot crește părul. Cu toate acestea, este posibil ca unii foliculi să supraviețuiască tratamentului sau să-și revină după ardere și să fie capabili să crească păr nou în viitor. De asemenea, mai mulți factori, cum ar fi o schimbare hormonală semnificativă și medicamentele prescrise, pot duce la creșterea părului. Tipul de păr tratat este un alt factor care afectează posibilitatea creșterii părului în viitor. Nu există nici o modalitate de a spune cu deplină încredere că părul nu va mai crește niciodată, însă există șansa să vă bucurați de rezultate permanente.
Exact de câte tratamente aveți nevoie depinde de tipul dvs. de piele. Nu toate firele de păr cresc în mod activ în același timp, așa că un pacient ar trebui să fie tratat pe tot parcursul ciclului de creștere a părului pentru a se asigura că toate firele de păr au fost îndepărtate.
O persoană medie nu are nevoie de mai mult de șase ședințe de tratament, însă poate fi necesar să aveți 7-10 tratamente pentru îndepărtarea completă și definitivă. Pentru cele mai bune rezultate, acestea trebuie să fie distanțate la câteva săptămâni. Poate dura până la 12 luni până la finalizarea cursului de tratament.
După fiecare sesiune, rezultatele vor fi mai bune. Dacă părul crește din nou, acesta va fi mai subțire, mai neted și mai deschis.
Când epilarea cu laser se face corect, riscul de efecte secundare este extrem de mic. Efectele secundare ale epilării cu laser includ:
Contraindicații:
Deși epilarea cu laser folosește energie luminoasă, aceasta nu include nicio lumină UV. Lungimile de undă care sunt folosite pentru a viza foliculii de păr au o lungime de undă mai mare și sunt mai puțin energice. Nu există riscul ca acestea să deterioreze materialul genetic din celulele, așa că epilarea cu laser nu va crește riscul de cancer de piele. Dimpotrivă, procedura este uneori folosită pentru a trata anumite forme de leziuni precanceroase.
Cu o zi înainte de ședința de epilare cu laser programată, trebuie să folosiți o cremă de depilare sau zona destinată procedurii să fie rasă. Lungimea părului nu trebuie să depășească 1-2 mm. Zonele de păr cu creștere rapidă (bărbia pentru bărbați, zona bikinilor, axile) pot fi bărbierite în ziua procedurii.
Înainte de a fi supus unui tratament cu laser, nu trebuie să expuneți zona tratată la soare. O cremă de protecție solară cu SPF 30 sau SPF 50, trebuie aplicată ori de câte ori expunerea la soare este inevitabilă.
După smulgere cu penseta, epilare cu ceara sau folosirea unui epilator electric, se recomandă epilarea cu laser diode după 2-4 saptamani. Epilarea cu ceară și penseta va face terapia cu laser mai puțin eficientă, deoarece părul este îndepărtat din folicul. Păstrarea rădăcinii și a pigmentului părului este esențială pentru succesul tratamentului cu laser.