Slanic-Moldova, este un oras-statiune, din estul Romaniei (Judetul Bacau), fiind asezat pe valea raului Slanic (un afluent al Trotusului), la poalele Muntilor Nemira (Carpatii Orientali).
Statiunea este renumita pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, usor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice si oligominerale.
- Botezata "Perla Moldovei", statiunea Slanic Moldova asigura tratament pentru tulburari digestive, boli hepatobiliare, boli metabolice si nutritionale, boli ale rinichiului si cailor urinare. Cura externa cu apele minerale de la Slanic Moldova ajuta la tratamentul bolilor reumatismale degenerative, a celor cardiovasculare si respiratorii, tratamentul bolilor endocrine, a bolilor ginecologice si a altor boli.
- In vecinatatea statiuni se afla punctul cunoscut "Izvorul 300 de scari", accesibil pe un drum care urca prin padure, format din 300 de trepte din piatra. Apa izvorului este rece, oligo-metalica si este recomandata in cura de diureza. O alta atractie o reprezinta Cascada Slanic - aflata la altitudinea de 599 m.
- La aproximativ 1 Km de Slanic se afla cunoscuta Pastravarie in care se servesc preparate din pastrav, dup? retete unicat.
- Pentru cei cu pofta de plimbare imprejurimile Slanicului sunt o oferta tentanta: potecile muntilor Cerbu, Pufu, asteptandu-si drumeti pentru a le impartasi din frumusetile sale;
- In apropierea Slanicului se afla amplasata mina de sare Salina.
Slanic Moldova asigura tratament pentru: