Vrei sa pornesti într-o aventura? Romania este locul unde poți explora tainele naturii și ale Pământului, misterele istoriei și farmecul culturii locale. Sau poate vrei doar să experimentezi un stil de viață simplu, pierdut în inima naturii. Ești gata?
13.09 - 23:00 Plecarea din Chișinău
14.09 - SIGHIȘOARA
15.09 - TRANSFĂGĂRĂȘAN
16.08 - Sosirea in Chisinau
Atentie! Inainte de achitare voucher te rugam sa verifici DIRECT cu agentia Flamingo TUR disponibilitatea locurilor si a plecarilor in ziua dorita!
Voucher valabil pina la 12 septembrie 2019
Traseul Transfagarasan este unul dintre cele mai populare din Romania, si chiar si din Europa, datorita inaltimii la care a fost construit, a peisajelor superbe si a numeroaselor serpentine. Drumul este spectaculos pentru ca strabate muntii Fagaras, cei mai inalti munti de la noi din tara, astfel Transfagarasanul atinge o altitudine de 2042 de metri, fiind al doilea drum din Romania ca altitudine, dupaTransalpina. Drumul Transfagarasan leaga Ardealul de Muntenia si are o lungime de 92 de kilometri, 27 de viaducte si poduri si un tunel de 887 metri, cel mai lung din tara, care strabate muntele Paltinului. Datorita numeroaselor serpentine viteza medie este de maxim 40 km la ora. De asemenea, datorita altitudinii, a caderilor masive de zapada si a riscului de avalansa, Transfagarasanul este deschis doar in perioada iulie - octombrie. Intre 1 noiembrie si 30 iulie sectorul cuprins intre kilometrul 104 si kilometrul 130 este inchis circulatiei. Atentie! Accesul la Lacul Balea se face doar cu telecabina.
Printre obiectivele turistice din Transfagarasan se numara Lacul si Cascada Balea, Lacul si Barajul Vidraru, Cascada Capra, Masivul si Lacul Capra si Cetatea Poenari. La acestea se adauga Hotelul de Gheata de la Balea Lac, deschis doar pe timpul iernii, masivele si traseele montane din jurul Transfagarasanului.
Drumul incepe din localitatea Arefu, judetul Arges si se termina in localitatea Cartisoara din judetul Sibiu. Majoritatea recomanda sa parcurga drumul de la sud la nord, dar sincer eu am facut-o de la nord la sud si mi s-a parut mult mai interesant si mai spectaculos.
De la peisaje de deal, drumul urca incet spre masivele muntoase; padurile de fosioase se transforma in paduri de conifere; viteza scade incet, pe masura ce prapastiile se deschid in fata ta. Aerul devine mai rece, mai curat iar vantul incepe sa bata din ce in ce mai tare.
Prima oprire am facut-o la Cascada Balea. Situata intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, la peste 1200 de metri altitudine, Cascada Balea este cea mai mare cascada in trepte din Romania, ce are o cadere de 60 de metri.
Accesul se poate face cu masina pana la Cabana Balea Cascada iar de acolo pe jos, pe un traseu ce dureaza aproximativ o ora.
Agentia de Turism Flamingo Tur te va ajuta sa faci cea mai reusita alegere la cel mai bun pret! Echipa noastra te asteapta sa te ghideze cu sfaturi si experienta, oferindu-ti serviciile de calitate.
Flamingo Tur – Agentie pentru intreaga familie!